Epres-rebarbarás crumble - avagy "a morzsasüti"

2012-05-22

sponsored links


Alkotói válság volt az elmúlt pár napban mind írás, mind fõzõcske terén, de azt hiszem a mai nappal átlendülök ezen az akadályon, hisz roskadozik a hûtõnk a sok ínycsiklandozó alapanyagtól és akárhányszor kinyitom a hûtõ ajtaját mindig kiesik valami, tehát már nagyon mennének a "levesbe" onnan:) Ez a mennyei szupergyors desszert a nemes egyszerûségével és a vele járó ízáradattal egyszerûen levett a lábamról. A crumble eredetét tekintve egy angol édesség, aminek az alján gyümölcsök sorakoznak a tetején pedig a könnyed, ropogós morzsa.  A két halmazállapot találkozása leírhatatlan:) Ígérem lassan befejezem az eper-rebarbara párost, de most van szezonja, úgyhogy minden alkalmat megragadok, amiben eltudom sütni, na meg imádom is:) Alig várom, hogy almával, málnával, naranccsal, banánnal is kipróbáljam! Ti ettetek már?

Hozzávalók egy (20x30 cm-es tepsihez): (nekem jutott még egy mini pite formába is)
4 szál rebarbara
400 g eper
1 lime frissen facsart leve
4 ek zabpehely
3 ek nyírfacukor ...

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2012/05/epres-rebarbara...

sponsored links

Keres?s